lördag 11 augusti 2012

Sjätte dagen och på sjukhuset


Ja ja jag vaknade upp hemma idag och det var väldigt tyst Emma sov ännu. Jag gjorde mig iordning och pratade med Pelle om hur natten på sjukhuset varit. de hade kommit upp på rummet vid 01.00 och blev sedan väckt 1 gång i timmen för kontroller. Sophie fick göra en CT röntgen men den visade som tur var ingen blödning i hjärnan men likförbaskat så har hon bortdomningar i båda fötterna på in och utsidan. Hon har haft syrgas nu i över 24 tim och det blir ingen bättring. Hon fick ligga med dropp inatt för de ville att hon skulle vara fastande om de skulle behöva söva henne. Sömnen var verkligen sisådär för framför allt Sophie Pelle sov lite bättre.
Jag la in en tvättmaskin och vek lite tvätt, fixade frukost och då ringde det på dörren och där stod Marre,Micke och hunden Wilma. Marre sa att krambehovet var stort och gav mig en värmande kram och jag vet att hon förstår hur vi har det och jag tackar för det. Tänk om vi förstått det när hon och de sina hade behövt det men det är aldrig försent. Vi pratade ett bra tag och hon hade lite pepp med mig. Tack så otroligt mycket för det!
Gjorde mig klar och försökte få tag på min lilla son Sebastian men ha svarade inte så jag ringde till Tomas och Yvonne för att höra om de kunde köra mig till sjukhuset (har ju en jäkla massa packning 2 kuddar och om byten och mat till mig och inte att förglömma datorn) Yvonne kom och hämtade mig snäll som hon är och körde mig till Solna. Det var supersnällt att hon tog sig tid för att skjutsa mig TACK!
På sjukhuset så hade ingen läkare varit inne ännu och de tog kontroller på Sophie och de hade tagit bort droppet nu. Pelle åkte hem och jag bänkade mig i stolen bredvid Sophie och tittade på OS. Efter ett tag så ville Sophie ha lunch så vi ringde på klockan och en sköterska kom in. Hon frågade om Sophie ville sitta ute i matsalen istället och det är ju faktiskt skönare än att äta i sängen. Hon fick köttbullar och potatis och ett glas äppeljuice. Hon åt upp nästan allt  ärtorna lämnade hon helt de kan ju vara livsfarligt att äta såna. När vi kom tillbaka till rummet spelade Sophie lite Sims och sedan blev hon trött. Jag frågade om hon inte skulle vila lite vilket hon gjorde och snart hade hon somnat. Efter middagspersonalen kom in och presenterade sig och de ville inte väcka Sophie för att ta kontroller utan de sa att de kan göra de när hon vaknar. Jag spelade ruzzel och tittade på OS man lär sig många nya sporter nu. En läkare kom in medan hon sov och frågade om det blivit någon förändring och jag sa nej, han sa att bilderna från natten visade ju ingen blödning, nä sa jag det var väl tur... han berättade även att det hade ringts till många specialister under natten men det är väl Bengt Gustafsson som håller ihop det hela.. Ja sa jag det är han som ska operera henne.... Va ? det är väl inte bestämt... nu blev jag lite fundersam vi var ju på konferensen för 4 veckor sedan och då sa de det bestämde mig för att inte bry mig jag tror Dr.Gustafsson vet vad han gör så ja ja jag svarade Ev operera. Han sa att han skulle ringa till nevrokirurgen för att höra vad som skulle göras och sedan återkomma och jag har ännu inte sett honom. Vi får nog vänta ut denna bortdomning och sedan åka hem tror jag så nu håller vi tummarna att det blir imorgon som det blir bättre.
Sophie vaknade efter ca 1,5 tim och då var hon törstig och sa att hon hade ingen huvudvärk och det var länge sedan hon kände sig så bra men domningarna var kvar....Vi ringde på saft och en piggelin och så ville de ta nya prover och tryck allt såg bra ut tryck 121/61 syreupptagning 96%.
Johanna ringde och frågade om vi ville ha sällskap och det ville vi, vi kommer efter fem.  Sophie och jag slappade ett tag till och vid kvart över fem ringde Johanna och sa att de äter först och kommer sen, passade oss utmärkt för då smet vi ut och åt också. Sophie fick biff a la Lindström vilket hon inte tyckte var speciellt gott jag hade med mig spaghetti och köttbullar i gräddsås, trodde jag tagit upp köttfärsås men det gick ner iallafall. Vi gick tillbaka till rummet och efter en liten stund ringde Johanna och sa att nu var de här Ulf,Vilgot och hon. Jag lotsade upp dem till avdelning och in flyger Vilgot men Johanna och Ulf i släptåg. De hade köpt med sig godsaker till Sophie och en chokladkaka till mig. De hade även med sig några filmer. Vi satt och pratade en stund sen ville Vilgot att jag skulle gå med honom till hästarna ute vid hissarna så vi smet en liten tur ut. När vi kom tillbaka tittade Vilgot på Sophies simsspel och sedan blev han rastlös igen så vi gick ut till matsalen där Ulf fick en kopp kaffe,Johanna en kopp choklad och Vilgot lekte med bilarna och de andra leksakerna. Efter ett tag så var vi tvungna att gå tillbaka till rummet för Sophie behövde sin syrgas. De stannade ett litet tag till och de sa att om ni är kvar imorgon kanske ni kan få smita ut ett tag för att se handbolls finalen hemma hos oss och äta. Vi ska kolla hur det ser ut om vi som vi hoppas får åka hem men i annat fall kanske en liten permis.

Så här mysigt kan man ha det på sjukhuset popcorn och  syrgas.







Inga kommentarer: