tisdag 19 juni 2012

Tofte dagen

Jaha ja vi fick sova länge imorse på sjukhuset 9.30 vaknade jag och var precis på väg in i duschen när ronden kommer så jag hoppade bokstavligen ner i sängen. Jag berättade att jag varit uppe ett gäng gånger inatt för att sätta inn syrgasen och då konstaterade de att hon hade en vuxenmask och de bytte till en barnmask. De satte även in vatten så att det blev lättare för Sophie att andas in. De tog blodtryck,puls och gjorde styrketest. Hon börjar bli stark i båda nyporna nu och det tycker vi är så skönt. Högerfingrarna är det ingen känsel i  men vi håller tummarna för att det kommer tillbaka.Under ronden så ringde nevrokirurgen till läkaren och hon gick ut och pratade. Vi pratade med sjuksyrran och barnsköterskan om att det var Emmas fördelsedag och att Sophie väldigt gärna vlille uppvakta henne. Det är konstigt att inte vara hemma och fira henne på morgonen. Vi resonerade fram och tillbaka om att vi får gå ut och äta ikväll eftersom vi då trodde att vi skulle vara kvar. Sophie var ledsen och ville inte alls ligga på sjukhuset hon var trött på det. Vi försökte förklara att det ätr tryggare för oss om vi är nära om något mer skulle inträffa och Sophie menade på att vi kan åka då eller ringa ambulansen. Läkaren kom tillbaka in i rummet och sa att efter ha pratat med nevrologen så finns det inget som håller oss kvar på sjukhuset och syrgasen behöver du inte ha varpå Sophie sliter ut den fort. Vi ska åka hem på eftermiddagen vid 14 tiden så vi glider iväg och äter frukost och sitter och pratar ett tag men en mamma och hennes son. Vi går sedan ner till lekterapin för Sophie vill göra en present till Emma eftersom vi inte hunnit köpa någon. Det är en fantastisk fin lekterapi som finns på KS. Jättefina rum och en stor härlig trädgård. Sophie gjorde en fotoram som vi ska ta och sätta in ett kort på syskonen i. Vi spelade hockeyspel och biljard, jag vann sedan läste jag metro och Sophie lekte med sand. Efter ett tag tröttnande hon och skulle laga mat till mig i köket. Vi gick upp till vårt rum på Q82 och spelade lite data. Vi ringer på sköterskan för att hon ska ta bort infarten i höger arm, Sophie får hjälpa till och vips har hon dragit ut infarten själv! Hon får plåster och vi får förhållningsorder om hemgången. Vi måste åka in direkt om det blir någon förändring vilket vi ser som självklart idag. Imorgon ska vi vara tillbaka på sjukhuset vid 18.00 för att sätta ny infart samt duscha innan hon ska sövas på torsdagmorgon. Så i natt får vi sova i våra egna sängar och imorgon sjukhuset och torsdagkväll förhoppningsvis hemma. Vi har fått tillåtelse att fira midsommar som vi brukar och det har Sophie sagt att hon rymmer dit om det inte blir som vanligt. Så vi har meddelat att vi kommer att vara med men att jag tar inte på mig några åtaganden i år. Tror nog jag kan sitta med ett glas vin och bara få prata av mig både glad och ledsen vilket säkert behövs nu.
På kvällen så äter vi födelsedagsmiddag som Emma bestämt, grillat kött,pommes frites,tzatziki och melon/getostsallad. Sebastian kommer över och firar med oss. Jag har verkligen ingen lust att laga mat totlat orkeslöst inte likt mig. När vi sitter och äter så kommer Marre över med ett paket till Emma och Micke hade 4 matlådor över från resturangen. Vilket lycka och vad gulligt precis vad vi behöver. Emma blev väldigt glad av paketet från Marre med familj och Janne med familj vi tackar så mycker och Micke guld värt är matlådor!

Det är nog med stor sannolikhet att Sophie kommer att opereras ganska snart och jag har valt att inte tänka på det men nu börjar det bli så att läkarna även pratar om det och då kan jag säga att min mage lever runt.

Tror även nu att vi börjar känna att vi behöver träffa andra nu och prata om andra saker så ett midsommarfirande på Erikslund ser vi fram mot!

Nu måste jag se fotboll Sverige vinner med 2-1 tjoho!

Inga kommentarer: