torsdag 8 november 2012

Höstlov

Höstlovet har varit ett lugnt och stillsamt lov. Sophie har varit hemma mycket och vilat vilket har behövts. Hon börjar själv komma på att det är inte lätt att göra allt man vill och önskar för kroppen håller inte med. Vi har bestämt att vi från och med denna vecka håller oss till 4 tim om dagen i skolan och så ökar vi sakta.
Höstlovet har bestått av shopping även julklappshandling, en halloween fest med kompisar,och middagar.
Sophie åkte och handlade i Skärholmen med Emelie och kom hem med några påsar gott och blandat. Det var julklappar och klappar till julklappsleken som i år har bokastaven E.

På onsdagskvällen var den en liten halloweenfest med några tjejkompisar och vi andra fick inte vara hemma. Emma var hos sin Sebastian och Pelle och jag var ute på vift och vi fick inte komma hem före 23.00 men vi var hemma 22.00 så Pelle kunde gå och sova han jobba ju och jag satte mig vid datorn med hörlurar på och läste och shoppade lite. 23.00 så blev tjejerna hämtade och det var en trött men lycklig tjej som gick till sängs. Hon fick presenter av tjejerna så hon visade dem och var mycket glad över dem. Hon konstaterade efter att ha fått ett örhänge med en fjäder och cuff att nu måste hon ta hål i öronen för tredje gången. 
Sophie,Ellen,Ina,Emelie,och Tilda. Jossan och Olivia hade inte kommit när jag tog kortet.

Vi fick till helgen besök av min bror Johan och Madde. De skulle hälsa på Jennifer som ligger på Huddinge sjukhus och har gjort en benmärgtransplantion. Hon ska bo hos oss de närmsta 2-3 månader och vi hoppas att det kommer att gå bra.

http://jennifersresa.bloggplatsen.se/

Vi hade på söndagen middag med mormor,morfar,farmor och farfar så genast blev det fullt hus och mycket liv och rörelse. Sebastian tycker att det är bra med söndagsmiddag för man får ju matlådor med sig hem. Sanna (som vi kommit i kontakt med via bloggen) och hennes man Kristoffer kom förbi för att hämta moyamoyasjalar som de köpt och det var superkul att få träffa dem. Vi kunde ställa några snabba frågor om hur hon har det med sin moyamoya. Hon ska opereras snart så vi pratade lite om operationen.
Tillbaka till middagsbordet och efterrätt. Det var så kul att ha mycket folk igen och det var som det brukar vara hemma hos oss. Nu kommer vi ju att ha 2 st som återhämtar sig efter svåra sjukdomar och ingrepp men det kommer att gå superbra. Jag tror att de kan ha hjälp av varandra också. Efter maten så åkte vi till St Botvids minneslund och tände ljus. Det är så otroligt vackert och fridfullt. Ett bra sätt att avsluta dagen på. Sebastian skjutsade upp Jennifer till sjukhuset och imorgon kommer hon att flytta in hos oss.

















Måndagen efter lovet började jag jobba och jag ska jobba halvtid vilket känns otroligt skönt. Mormor och morfar har varit och hjälpt till hemma under måndagen och tisdagen och så onsdagen vaknade Sophie med en huvudvärk på 8 och då fick hon alvedon och naproxen och vila. På eftermiddagen så började vänster tummer och hand domna så det blev till att sätta syrgas. Syrgasen var kvar ca en halvtimme och sedan kändes det bättre i handen huvudet gör fortfarande ont. På kvällen så domnade vänster hand bort och tungan så det blev till att sätta syrgas igen. Det gick över efter ca 45 min. Nu börjar vi fundera på vad hon gör för att få dessa domningar....Huvudvärk tror jag att hon kommer att få leva med men att olika kroppsdelar fortfarande domnar bort är skumt.. Vi vet att det tar tid innan alla kärl och så är iordning i huvudet men i och men att det gott så bra sen operationen så trodde vi nog att det var över med dem. Sophie är fortfarande hemma och knaprar huvudvärkstabletter men hoppas kunna gå till skolan imorgon. Ja ibland blir det så här och idag fick jag beställa mer syrgas hoppas att hon blir bättre för vi har inte så mycket kvar och om det behövs så blir det till att åka till sjukhuset och det vill ingen.

Inga kommentarer: