måndag 26 november 2012

Fredag,lördag,söndag och huvudvärk

I fredags så bestämde jag tillsammans med smärtteamet att jag ska testa olika variationer på medicinen en är att ta bort den helt eftersom efter långvarigt bruk av värktabletter så kan en biverkning vara just huvudvärk. Det som gör att de är lite fundersamma på om vi får åka hem är att Sophie fått en allergisk reaktion på någon tablett och vi vet inte vilken

Sjukgymnasten var och hälsade på på torsdagen och han hade med sig en TENS apparat som ger lite smärtlindring. Sophie ska ha den på axlarna och i nacken för att se om det är så att den kan bidra med att ta bort huvudvärken eftersom vi funderar på om det är så att hon är spänd och spänner sig. Vi testar allt just nu. Vi ska även ringa till sjukgymnaster nära oss så att hon kan gå och få hjälp där både med övningar som mjukar upp och att träna på balansen. Träna balansen ska vi fortsätta göra hemma med Wi det sa sjukgymnasten var bra de använder också Wi till sina patienter. Han sa även att Sophie på tisdagar kan gå i en grupp med barn 9-14 år och ha lite sjukgymnastik i en varmvattenbassäng så det ska hon få testa.

Vi fick permis vid lunchtid på fredagen och åkte hem utrustade med allergitabletter och en förmaning om att genast åka tillbaka om hon fick en reaktion. Smärtteamet trodde att det kunde vara postafentabletten och de valde att ta bort den och så fick vi primpavan mot illamåendet istället. Så vi styrde koan mot ett apotek för att hämta ut en pillercocktail som hon ska ta och så köpte vi någon aloverasalva som man kan sätta på läpparna invändigt eftersom hon har fått blåsor i munnen och de gör ont.

Helgen har varit fylld med huvudvärk och tårar. Sophie är jättetrött på att ha ont hela tiden och blåsorna i munnen värker och hon kan inte äta vad som helst. Jag har tagit bort en del medicin b la naproxen för den är likvärdig tromblylen och hon äter en ganska hög dos av blodförtunnande och det behöver inte bli mer. Lergiganen som hon åt hade biverkning förträgningar i kärlen låter inte så klokt att hon ska äta den heller. Hon sover dåligt på nätterna och i lördagsnatt vaknade hon och hade ont i huvudet så jag gav henne några tabletter till.

I söndags så var Tilda och Nathalie över med en liten present från klassen Sophie blev jätteglad och lite rörd. Alla hade skrivit på ett kort och så var det en lite gosehund som de döpt till Sigge.

Tack alla i 7 A Segeltorpskolan er present och kort värmde massor.

Tjejerna stannade ett tag men när de gått var Sophie trött så hon vilade sig.


På tisdag ska vi tillbaka till sjukhuset och utvärdera hur det gått och det är än så länge ingen skillnad. Det som är viktigt är ändå att de undersökningar som gjorts visar på att det är inget som är fel i huvudet utan allt ser normalt ut. Jag tycker att det låter logiskt att flödet i huvudet har ökat och det är inte Sophie van vid och därför har hon huvudvärk och det man hoppas på är att den är övergående. Det som har tillkommit i helgen är att Sophie känner sig svag i sina händer hon har inte så mycket kraft ännu en sak som vi får ta upp på tisdag.






Inga kommentarer: