tisdag 16 oktober 2012

nu har det gått många dagar

Fredagen så var det lugnt och stillsamt vilket verkar ha blivit vårt liv nu undrar om det är lugnet före stormen eller?

Lördagen så var det full fart från det att vi stigit upp. Vi stökade runt och städade och plockade. Efter lunch kom Johanna,Ulf och Vilgot. Vilgot skulle bo hos oss till söndagen eftersom hans föräldrar skulle på partaj. Emma skulle vara barnvak men hon fick hjälp av Sophie och sin Sebastian.Sebastian dök upp för hanska vara körbar ikväll eftersom Pelle och jag ska överraska en nybliven 50 åring Vi tog en fika eller Johanna och jag slog till på ett litet glas vin vi skulle ju på fest på kvällen. När de åkt så kom nästa besök det var min bror Johan,Madde, Carina och fina Jennifer. Jennifer ligger inne på Huddinge sjukhus för hon ska genomgå en benmärgstransplantation på torsdag och när hon inte behöver ligga kvar isolerad på sjukhuset så ska hon bo hemma hos oss i ca 2 mån. Jag tror de var nyfikna på att se var hon skulle vara hennes mamma och Carina. Vi fikade och satt och pratade en par timmar. Sebastian skjutsade Carina in till T-centralen för hon skulle ta sig tillbaka till Gotland han passade på att hämta upp Patrik som skulle åka med Johan ner till Köping.

http://jennifersresa.bloggplatsen.se/2012/10/15/8822353-nast-sista/

När Gotlandsgänget var på väg så kom nästa gäng, vi hade bjudit in till en liten fördrink hemma hos oss innan vi skulle överraska Ulrika som fyll 50 nyss. Vi satt och pratade och skrattade och förde ett liv så barnen tyckte det var skönt när vi gick det blev tyst. Dagens ungdom av!
Vi firadeUlrika och ja hon blev väldigt överraskad och det tog ett tag innan hon fattade att hon inte skulle in till stan och äta. Det var otroligt roligt att vara ute tillsammans och kunna koppla av det var väldigt länge sedan. Jag orkade bara fram till tolv sedan gav jag upp och åkte hem. Hemma hade det gått jättebra de hade ätit spagetti och köttfärssås,lekt och sedan vid halv åtta så hade Vilgot somnat gott och utan problem. Det var film för resten av kvällen och Sebastian hade åkt hem när Sophie gått och lagt sig.

Söndagen så var det dags att gå upp tidigt för Emma skulle gå riskettan så jag skulle hitta på något roligt med Vilgot. Jag försökte få med mig Pelle och Sophie ut i skogen med oss men se det gick inte de ville vara kvar hemma. Vilgot och jag letade djur och svamp i skogen men det var dåligt med djur. Vi såg en nötskrika,en spindel och vi hörde en massa fåglar. Det är inte så lätt att plocka svamp med en 2,5 åring han var dock väldigt duktig för vi var ute i 2 timmar.
Hemma så påbörjade jag middagen för Johanna och Ulf skulle äta här- De kom vid tre tiden och deras son var inte så impad över att hans föräldra kom han hade fullt upp. Vi åt middag och sedan åkte de hem. Vi avslutade kvällen med att se på ett av Sophies favoritprogram "Solsidan".

Måndagen så skulle Sophie till skolan. Hon började 9.05 och skulle gå till lunch men hon ringde och frågade om hon fick stanna 1 timme till. jag gick ut i svampskogen det finns så mycket svamp och det känns som det är roligare att gå iskogen och göra något än att bara gå ut och gå. Fick en korg till och lite av det ska jag ge till min syster Kicki som inte kan gå ut och plocka eftersom hon ännu inte är bra efter bilkrocken.

Photo: hittade svamp nu kommer frågan vem rensar?

Sophie kom hem och var förhållandevis ganska pigg. Ser bra ut tycker jag som börjar bli jobbsugen nu, På kvällen så drog hon till gården i 2,5 tim och sedan var hon trött. Min bror kom och bodde över natten. Han skulle hämta Madde på sjukhuset tidigt på tisdagsmorgonen för de skulle ta båten tillbaka till Gotland.

Tisdagen så började hon sent i skolan eftersom hon ville gå på syslöjden. Hon började 11.35 och gick till 14.25 och samma sak idag hon ringde och frågade om hon kunde få stanna en timme och hänga med sina kompisar och det är klart att hon får. Men hon är trött när hon kommer hem så det känns nog mer än hon vill erkänna. Emma gjorde idag en facebooksida med alla sjalar de nu ska sälja jag tror vi fostrad några entreprenör tjejer. Pengarna ska gå till Sophies sommarresa 2013 + till att vi har bestämt att vi ska försöka se om det går att ordna en träff för de som har moyamoya i Sverige,för att träffas och kunna prata. Vi vet att det finns några iallafall.

http://www.facebook.com/MoyamoyaSjalar#!/MoyamoyaSjalar


De sista dagarna har jag fått frågan om Sophies fortsättning ang sjukdomen. Det är många som tror att Sophie nu efter operationen är frisk och så är det ju inte. Hon kommer ju att vara sjuk för resten av sitt liv och hur moyamoya kommer att vara under den vet ju ingen.  Operationen har förhoppningsvis hjälpt henne så att kärlen kan växa och hjälpa till att se till att det kommer tillräckligt med bod,syre till hjärnan. Men tiden får utvisa hur väl operationen gått och nä hon kommer aldrig att bli frisk men hon kommer förhoppningsvis att kunna leva ett så normalt liv som möjligt.




Hur underbart det skulle vara att ha en riktig hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.
Källa: Nalle Puh

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!

Jag ska beställa lite sjalar, ska kolla igenom bara vilka ja vill ha. Så många fina så det är ju svårt att välja =) En träff vore super skoj, hjälper gärna till med att få ihop något.

Kram Sanna