onsdag 24 oktober 2012

Min Stora Gala dag och glad tisdag


Måndagsmorgonen gick Sophie till skolan till kl 9.00 glad och förväntansfull inför dagen som ska komma. Hon hämtade sin kusin Moa kl 12 i skolan och de gick hem för att äta ett mellanmål/lunch och byta kläder.
Jag hade gått upp tidigt för att hänga på låset till skopunkten/Dinsko för att köpa skor/stövlar till Sophie hade ju vi glömt bort totalt hon har ett par converse och ett par gymnastikskor inte så galaaktigt eller hur? Jag köpte stövlar med klack (bred sådan och ordentlig sula) mattsvarta tights och en neongul/grön tunika. Så rusade jag hem igen klarade av både promenad och inhandling på mindre än 1 timme.
Emma kom hem lite före tjejerna hon hade vart och provat simulatorn på bilskolan och övningskört hon har nog inte så långt kvar till uppkörning men teorin måste pluggas in.
Det blev ett sprayande och sminkade och provande av kläder Sophie var inte helt nöjd med att jag köpt nya kläder när hon bestämt en annan outfit. Jag sa att du får välja vilken du vill ha.
Pelle kom hem och han och Sophie fick åka och byta stövlarna som var för små (fast vi mätt fot och allt) till en storlek större och när de kom hem så åkte vi iväg och hämtade Moas bror Rasmus som hade väntat på oss för vi var lite sena. Emma hade åkt tidigare för att träffa Sebastian i Älvsjö och åka med honom

Vi var inne på Hasselbacken vid 14.40 och parkerade i garaget och gick ut och väntade på Emma och Sebastian. När de parkerat gick vi ner till den stora parkeringen som ligger vid cirkus där står det otroligt häftiga bilar Lotus, Porschar, Viper, Ferrari, Nissan Skyline, Morris och säkert någon jag missat. Brandkåren var också där och skulle visa upp sig. Vi tittade lite och sedan gick vi in och anmälde att vi kommit.

Det hade blivit något fel med biljetterna för vi hade bara fått 5 fast det stod 7 så de skulle försöka ordna det. Barnen fick ett VIP-band och vi fick veta att på plan 2 fanns det olika aktiviteter så vi gick upp. Det fanns fiskdamm, pysselbord, skylttillverkningsbord, papegojor och kakaduor, illrar, råttor och så ett djungelrum med sköldpadda, tusenfoting m.m.

BR hade satt upp en bilbana och Vingresors maskotar Lollo och Bernie gick runt och kramade barnen och gjorde high five, Sj svarade på frågor som barnen hade ang. deras jobb m m.

Det fanns bord fyllda med olika drickor, frukt och godis. Vi tog en dricka och gick till papegojorna och tittade. Sophie fick ha 3 st. på sig och den ena ville ta hennes silvriga knapp på skinnjackan, Rasmus testade också att ha dem på sig men inte Moa hon nöjde sig att klappa.


 
Sophie och Moa gick sedan och satte sig för att göra en skylt till kvällen. När de höll på och göra det så kom det fram en kille som jobbade på Minnesota och sa att vi skulle ta poss ut till parkeringen nu för barnen kunde få åka de häftiga bilarna och han tänkte att det kanske vore nått framför allt för Sebastian som är lite för stor för pyssel och lek. Vi tog barnen och gick ut och ställde oss i en kö och väntade in bilarna. Sophie, Rasmus och Moa kom med den första turen och de valde ut vilka bilar de ville ha Sophie hoppade in i en Porsche Carrera som var ombyggd i fabrik i Tyskland och hade varit med i Grand Turissmo chauffören hade även bott i Segeltorp i 10 år, Rasmus hoppade in i Lotusen och Moa en Porsche Carrera. Bilarna gav sig iväg på en tur bort mot Kaknästornet och kom tillbaka ungefär 15 min senare i en karavan och alla bilar svängde in på parkeringen utom Sophies förare som stampade gasen i botten och drog iväg en liten extra tur och gissa om det var en lycklig tjej som kom tillbaka.


                                                           Sophie i Porsche Carrera




                                                             Emma i Ferrarin


                                                    Moa framför Porsche Carrera



                                                        Rasmus åker iväg i en Lotus


                                                     Sebastian är på väg in i Nissan Skyline




Emma hoppade in i Ferrarin och Sebastian i Nissan Skyline och nu var de deras tur att åka iväg och medan de var borta och vi väntade så kom Ulrika gående.

Hon var på väg hem från sitt jobb på Skansen vi stod och pratade med henne tills bilarna kom tillbaka med fler lyckliga barn.

Vi gick in i hotellet igen och upp på andra våningen och gjorde resten av sakerna samt åt en massa godis för nu började vi alla bli hungriga ja vi åt frukt också.


Vid femtiden så gick vi ner i restaurangen för att äta det serverades hamburgare och pommes frites och glass och chokladsås till efterrätt. Barnen tyckte det var gott såklart!

Runt tio över sex gick vi ut i foajén och väntade på att vi skulle få gå in till Cirkus. Efter ungefär fem minuter så var det dags att gå på röda mattan och inför dörrarna kunde man bli fotograferad med Batman och Spiderman.




Barnen skulle sitta nere på parkett (det hade inte gått att lösa biljettfelet så Pelle och jag fick sitta på läktaren) Sebastian hålla ett öga på Sophie och Rasmus och Emma fick kolla Moa. Vi gick och satte oss och väntade med spänning. Vi blev instruerade av en tv kille om applåder och hur vi skulle göra och att de ibland skulle bryta och ta om. Spännande att få lära sig lite mer om inspelning. Det var många lyckliga förväntansfulla barn som sedan såg en rad artister uppträda, otroligt duktiga dansare och även trolleri.



































































När showen var slut fick barnen träffa artisterna och bli fotograferade och be om autografer. Det var minst sagt rörigt nere på parketten. Pelle och jag satt kvar fram tills det att vi såg att barnen var färdiga och tog sina kläder för att gå ut. När vi kom ut så hade Emma mött Oskar Kongshöj som gick på dagis och i hennes klass och som hade varit en av dansarna ikväll (han sjunger även i Youngblood) så Sophie och Moa fick hans autograf med.

 


Det var trötta och lyckliga barn som vi nu satte oss i bilen med. Vi skjutsade hem Moa och Rasmus pratade men Irene och Stefan och barnen bubblade och berättade . Hemma så mötte vi en nöjd Emma hon hade fått träffa Moa Lignell som hon tycker om och hon hade åkt Ferrari. 2 nöjda tjejer som stöp i säng. 2 trötta föräldrar med för den delen men det var en magisk dag/kväll där det inte handlade om sjukdomar och tråkigheter utan det var ren lycka. Alla barn var där på samma villkor och alla har sin historia men det var ingen man behövde tala om. Vilken fantastisk stiftelse Min Stora Dag är och vilka fantastiska människor som ställer upp som volontärer och alla de som gav sin tid till barnen, förarna i de häftiga bilarna, artisterna, Hasselbacken, och många många fler.

 

Tisdagen så studsade Sophie formligen upp och gick till skolan hon hade ju så mycket att berätta. Jag och Emma tog en tur ut i svampskogen men nu tror jag det lir svårt och hitta mer svamp så nu får jag hitta någon ny sysselsättning.

Sophie ringde efter skolan och sa att hon ville följa med hem till Jossan vilket var ok, hon trodde även att hon kunde gå till gården men där blev det stopp. Pelle kom hem utan Sophie hon hade inte ringt honom så jag fick ringa upp och fråga vad hon gjorde och när hon tänkte komma hem. Jag fick efter en stunds tjafsande säga att det var dags för henne att gå hem direkt. Vi åt och efter en stund kom Pomme för att handla en sjal vi tog en fika och sedan kom Håkan och hämtade Pomme och Emma som ville följa med för de skulle se på Calle när han spelade hockey. Sophie gick och la sig vid åttatiden för att på onsdagen vill hon testa att gå hela dagen och ja hon får testa hur mycket hon orkar jag är bara rädd att det blir ett bakslag men då blir det väl det då.

Inga kommentarer: