torsdag 4 oktober 2012

Förvånadsvärt pigg tjej

Jaha nu är det dags att skriva lite om vardagen.

Sophie hängde på gården i måndagskväll i en och en halv timme och hon tyckte det var superkul. Givetvis lite trött men hon hade nog kunnat stanna längre om hon hade fått. Sebastian var snäll och åkte in till stan till morfar och mormor och hämtade "moffabullar" som var alldeles nybakta och fantastiskt goda (som jag inte kan äta längre.....) Han fick middag och stannade och såg på "Lillehammer" med oss.


Tisdagen så bestämde Sophie och jag att vi skulle ha slappardag. Sophie klev inte upp förrän halv ett. Hon låg i sängen tittade på film spelade dator och mådde allmänt bra. Hon tyckte det var så skönt med ingen tid att passa,inga undersökningar utan vi var hemma.
Jag gjorde nog inte heller många knop för jag kan inte ens komma ihåg tisdagen. Jag vet att jag skrev ett långt brev till skolan. Vi slappade framför tv och jag stickade och Sophie mös under mysfilten. En helt underbar dag utan något fast Sophie fick ett paket på posten och hon blev väldigt nyfiken men fick hålla sig till Pelle kom hem så han kunde skjutsa henne. Emma och hennes Sebastian kom hem och helt plötsligt blev det fart i huset. Jag lagade middag och till allas "glädje" blev det indisk kycklinggryta och RIS (inget Sophie och Emma gillar) men vi åt och satt och pratade ett tag. Pelle skruvade ihop ett av de nya lila borden och så lämnade han över nästa bord till Emma att skruva ihop. Pelle och Sophie åkte till posten och hämtade paketet. Det var från familjen Ling-Carlsson i Skövde. Sophie fick ett helt kit med pärlor,box och verktyg och smyckesböcker. Linda skrev att när Klara blev sjuk och hamnade på sjukhus så började hon göra smycken ,det kanske kan vara något för dig. Sophie blev väldigt glad och rörd. Hon började faktiskt göra armband och hon bestämde sig för att börja armband som det står "Fuck Moyamoya" på och de gör hon nu massor av och säljer för 20 kr. Hon kommer nog att bli en liten entreprenör vår dotter tror vi.

Photo: Jag tycker att alla som vill ha ett moyamoya armband bör köpa det av mig!
Dom kostar 20kr och ser ut såhär<3
Men man kan beställa andra färger!


Linda,Tomas,Clara Alva och Petter- Sophie tackar från djupet av sitt hjärta men massor med kramar.


Onsdagen hade vi bestämt att vi skulle testa ta en promenad till skolan och hälsa på. Vi gick upp tidigt och gjorde oss iordning. Vi fick sällskap av Emma och Sebastian och i Skolan mötte Julia(Emmas klasskompis från grundskolan) upp oss.
Vi gick inte allt för fort till skolan och det tog ungefär en kvart. Sophie var så pigg och glad och vi kom ju lite tokigt för hennes klass hade precis börjat sin lektion så vi hängde en stund på skolgården och så tog vi en liten tur bort för att hälsa på Moa(kusin) och hennes kompis Ellen som också bor granne med oss. Tjejerna blev väldigt glada och pratade på för fullt. Vi pratade med dem tills deras rast var över. Vi gick upp och satte oss i cafeterian och hängde och då kom Sophies mattelärare ut och pratade en stund. Emma och Julia har ju haft flera av lärarna som Sophie har och det blir ett glatt besök. När det var ungefär 10 min kvar av lektionen så gick vi och knackade på. Karin kramade om oss och hon var så fascinerad av att Sophie var så pigg och såg så glad ut. Vi sa att det är tur att hon är ung det går lite fortare då och framförallt så gick operationen och återhämtning bra.  Men man ska nog inte ta ut sig för mycket heller vilket Sophie nog tycker att hon kan göra för det är sååååå tråkigt att vara hemma nu.
Sophie gick in i klassrummet och klassen gav henne en applåd hon kramade om flera och visade sina sår. Jag gjorde upp med Karin att komma på fredageftermiddag och se hur Sophies nästa vecka i skolan ska se ut. Jag ska även gå till skolan på onsdag i nästa vecka och träffa lärarlaget och berätta om moyamoya och Sophie. Vi träffade sedan studievägledaren som hjälpte både Emma och Sebastian med deras val till gymnasiet och hon blev väldigt glad att se oss, och jag sa att om 2 år får du hjälpa min yngsta.
När vi pratat jag med lärare och Sophie med kompisar ett tag så gick vi och tog en promenad till Kungens Kurva för att inhandla en box att ha fjärrkontrollerna i och tråd och lite bokstavspärlor till Sophie. När vi kommit nästan fram till Toys Rus så var Sophie trött och törstig vi handlade pärlor och en cola och Sophie fick sedan sätta sig på en bänk och vila medan jag gick in och handlade boxen. Julia kom med bilen till Chilli och där ville ungdomarna inte längre gå med mig , de drog till Skärholmen och Panduro för att hitta lite mer pärlor och sedan skulle de åka hem. Jag valde att handla lite på City Gross och sedan promenera hem jag har rört alldeles för lite på mig och vädret var ju kanonfint. Jag smet sista vägen genom skogen och hittade lite svamp också.
Ungdomarna kom hem och satte sig och åt lunch och sedan sorterade de pärlor. Jag stickade och såg på en film. Jag börjar känna mig halvhängig så jag kurade upp mig och gick i strejk för resten av dagen. Emma fick laga middag jag kunde inte äta och sedan smet Sophie upp på sitt rum  och lyssnade på musik resten av kvällen. Vi andra såg på "Greys" och sedan var det sängen som gällde.



Kitschig box till fjärrkontrollerna eller hur?
















Torsdagen gick vi upp tidigt igen. Sophie skulle ha en massa alvedon vid 8.30 och sedan en massa Ipren vid 9.00. Vi åt även frukost och duschade och vi var klara vid 9.30 när Pelle hämtade oss för en färd till sjukhuset. Idag ska agrafferna tas bort och det ska bli skönt tycker Sophie. Idag flöt allt väldigt bra på Essingeleden och det är bara borta vid Haga Norra som det är stökigt, parkeringen i sjukhuset är supertrångt och oftast fullbelagd i garaget. Vi hittade en plats längst ner och tog tapporna upp lite mer motion inte fel. Vi åkte upp och Ingrid kom och hämtade oss och vi gick in i undersökningsrummet och hon visade Sophie en liten tång som hon skulle använda när hon tog bort klamrarna. Det gjorde lite ont och var lite obehagligt men nu är de borta alla 27 st. Vi fick läkarintyg och en ny tid i november för kontroll.
När vi var klara gick vi ner och fikade,Pelle och Sophie tog mjukglass och jag en chailatte. 11.15 hade vi tid hos psykologerna och vi började prata gemensamt och sedan delade vi på oss. Vi bestämde en ny tid i november för vi tror det är bra att nu få prova på att leva ett någorlunda normalt familjeliv och vara vanliga ett tag men det är bra att ha n tid om vi skulle få något bakslag (vilket vi inte räknar med så klart). Pelle släppte av oss hemma och jag har lovat Sophie att få gå till gården ikväll om hon städar sitt rum vilket hon just nu håller på med. Ja så ikväll blir det gårdshäng.

Agrafferna som satt i huvudet sparade i liten burk. Ser faktiskt ut som vanliga häftklamrar

Inga kommentarer: