tisdag 9 oktober 2012

Inskolning och trött

Ja då har Sophie varit i skolan måndag och tisdagen var det ingen skola utan det var orienteringsprov vilket hon inte kunde vara med på.

Måndagen så gick hon till skolan vid 8.30 och hade sån tur att Jenny vår granne körde förbi henne och frågade om hon ville ha skjuts vilket hon såklart ville. I skolan hade hon på schemat MA, SO och SV. Matematiken har hon tappat en del och hon får arbeta i sin takt. Hon tycker det är jättejobbigt att ha tappat bort multiplikationstabellen och hur man ställer upp tal. Det kommer säkert komma tillbaka men för en som är duktig och har klarat av mycket tidigare så är det här en jättejobbig situation att hamna i. Med övning och repetion kommer hon säkert ikapp. Hon tyckte det var kul att vara i skolan och vad de gjorde på SO och SV har jag glömt fråga och hon har inte sagt något själv får ta och kolla det imorgon. Hon ringde hem vid 12.25 och då var jag lite fundersam på var hon ar eftersom vi kommit överens om att hon skulle gå 2 timmar/dag denna vecka men Sophie säger att hon mår jättebra och hon trodde hon skulle gå fram till lunch. Jag sa till henne att gå hem vilket hon gjorde och när hon väl kom hem var hon väldigt trött så hon la sig och vilade en stund.


Hon sa att det var superviktigt att hon fick gå på gården ikväll för det är bara för 7 orna. Jag sa att vi får se senare.
Ja hon fick gå till gården Pelle skjutsade upp henne till strax efter sex och hon skulle få vara där till åtta då Pelle hämtade henne. Pelle och jag var själva hemma och satt framför TV med varsin dator i knät när Tomas och Yvonne kom över på en fika. Vi fikade lite och pratade och så vid åtta åkte Pelle och Tomas upp för att hämta en trött men lycklig tjej.
Tomas och Yvonne åkte hem och vi såg "The Mentalist" sen gick Sophie och la sig och Pelle chockade Emma som var på väg hem från Gotland med att ringa och fråga om han skulle hämta henne i Älvsjö. Det blev hon väldigt glad för!

 Älskade Gotland!



Tisdagsmorgonen väckte Sophie mig och sa att hon tar en promenad ner till sina kompisar på Långängen som skulle ha orientering. Hon gick och var borta ca 1 tim. Idag är Sophie jättetrött och jättemycket tonåring. Mopsig och sur och tvär. Redan här bestämde jag att det inte blir gården ikväll utan hon måste förstå att hon behöver vila. Hon sa att alla mina kompisar får gå och jag sa "ja alla dina kompisar låg inte på operationsbordet för 2 veckor sen". Vi diskuterade vilken dag som är viktigast att gå på och det var på fredag så på fredag om allt är bra får hon gå.
Sophie vilade och jag hjälpte Emma med att skicka in Cv och titta på jobb, jag önskar verkligen att hon skulle få något jobb snart, men det är inte lätt för ungdomar idag. Jag anmälde henne till en intensivkurs för körkort med start imorgon så nu ska hon iallafall ta "lappen". Det kanske underlättar jobbsökandet?
Sophie har fått tillbaka bulor i huvudet men nu ligger de vid ärren på huvudet så jag måste ha lite koll och se om det är så att vi måste söka för det. De ömmar och känns vätskefyllda.
Tjejerna spelade kort efter maten och sedan myste vi alla 4 i soffan och nu är det ganska tyst i huset för tjejerna har gått och lagt sig. Vi får se om Sebastian ev kommer förbi efter sin hockeyträning ikväll då ska han få en matlåda med sig hem.

Imorgon ska Sophie gå i skolan på eftermiddagen och då har vi bett farmor hämta henne för det är lite senare och risken finns att hon är trött. Det är nämeligen elevens val och Sophie har ju valt teater så de ska öva imorgon för de ska ju spela "Grease".

Randal Kleiser s Grease - 1978 Sophie ska spela denna roll

Idag ringde även en volontär från "Min Stora Dag" för att ta information till den 22 oktober då det är "Min stora Gala" så vi fick gå hela familjen fast de hade bestämt att de satsar på ålder 7-12år. Vi ska även fråga kusinerna som är i den åldern om de vill gå med får se vad de svarar.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Roligt att höra att Sophie är så pass pigg. Hoppas att det går bra även fortsättningsvis för henne och att hon sakta men säkert kan återgå till skolan.

Kram från Sanna

lotta sa...

Tack Sanna! Hur går det för dig? Operation snart eller?
Hoppas att du mår bra!
Kram Lotta

Unknown sa...

Det går väl framåt sakta men säkert :) Ingen tid för operation bestämt, ska göra en ny angiografi 25 oktober. Gjorde en i Juni men de ska göra en till inför operation. Sen ska jag diskutera lite med kirurgerna om när, var och hur operation ska göras. Försöker förbereda mig så gott det går för vad som komma ska och det är skönt att höra att Sophie mår så pass bra som hon verkar göra trots att tröttheten, huvudvärken och allt efter operationen påverkar mer än hon kanske vill visa utåt sett.

Jag hade för 6 år sedan en liten hjänblödning (det var då man upptäckte att jag hade moya moya) och var väldigt trött och hade jobbig huvudvärk långt efteråt och man vill ju försöka leva ett så vanligt liv som möjligt så jag var tillbaka till mina universitetsstudier efter 2 veckor, men det tog nästan ett år innan jag var mitt "vanliga jag". Nu är Sophie yngre än mig, jag var 19 då jag fick blödningen 2006, men jag känner igen mig mycket i att vilja vara med på allt och inte missa något trots att man är sjuk.

Hälsa till Sophie att jag tänker på henne och att hon ska återhämta sig bra!
Kram Sanna