torsdag 12 mars 2015

Här händer det inte så mycket. Livet knallar på i en normal lunk men det är som om vi lever i stormens öga fortfarande.

Sophie har fortfarande ont i huvudet och det är ingen större skillnad på värken även om hon ökat dosen på Lyrica till kvällen, finns ju utrymme att öka den mer. Hon känner sig snurrig och tung i huvudet och det trycker på inifrån och utifrån.Trycket känns mer bak på högersida och det rör sig framåt. Alltså samma som när vi låg inne.

Hon lär sig ju att leva med detta och kämpar varje dag. Min fråga är bara hur länge hon orkar?

Vi var på möte med skolan mentor,specialpedagog,syo och hjärnskadecentrum igår och det gick väl sisådär. Skolan kommer nu att se till att Sophie får en studieplan från alla lärare för att hon ska klara av att uppnå godkänt i alla ämnen förutom spanska och hemkunskap som hon valt bort. Gymnastiken är ju det största problemet och där ska vi se om det går att göra något så att Sophie kan göra en del saker med sjukgymnast. Simning kan jag ta med henne hon fixar ju 200 m bröstsim och 50 m ryggsim utan problem, sedan behöver hon göra en uppvärmning in för klassen det bör hon också klara.

Hon ska få 40 minuter enskild tid i Studion i veckan för att plugga matte och NO. Hon ska även ha möjlighet att kunna få gå in och sitta i ett lugnare rum. Problemet är ju inte att det är stökigt för hennes klass är väldigt studiemotiverad och lugn.

Sophie och hennes mentor Karin ska även träffas varje fredag för att stämma av att allt fungerar och att Sophie känner att hon är med. Där ska även Sophie ta upp om det är något som inte fungerar med de andra lärarna.

Hon verkar klara sig och har skrivit bra på proven men hon jämför sig ju med de som varit i skolan nästan varje dag och det går ju inte hon kan ju bara göra så gott hon kan och se till sitt resultat. Om hon skriver ett prov och får C precis som hennes kompisar som varit där mycket mer än henne då ska hon väl vara väldigt nöjd. Hon är ju grym läser 40 minuter enskilt med en lärare inför ett NO prov hon ha ej varit med på genomgång eller lektioner  hon skriver ett C. Är inte det grymt så säg!

Det största problemet är och har varit att när Sophie varit borta en längre tid så vet hon inte riktigt vad hon ska göra och nu måste det vara så att hon får information även om hon är borta så hon vet vad hon måste göra. Lärarna är väldigt snälla och de har inte velat störa när hon har varit inlagd eller hemma för de tycker fokus måste ligga på att bli bättre. Och det är jättegulligt men stressande.
Sophie har ju äntligen fått en Ipad och där samlar hon allt material och där kommer det även att laddas upp appar i matte och No så om någon har tips på bra appar hör av er!

Vi ska ha uppföljningssamtal med skolan;hjärnskadecentrum den 11 april så vi får väl se vad som har hänt till dess.

Igår kväll gjorde Sophie något hon drömt om länge hon var och fotograferade sig. Vi anmälde henne till Stagepool för det är något hon velat länge tänk att få bli modell,statist,skådespelare o.s.v.
Hon tog en massa bilder och blev stylad och det tog 2 timmar. Lycklig men trött kom hon hem och visade bilderna.

Hela vår lilla familj var samlad igår kväll. Sebastian kom över för att fira mig (han var i Spanien när jag fyllde år) och Emma behövde sina föräldrar och syskon. Vi åt ugnspannkaka och delicatobollar pratade länge och såklart såg vi alla bilder. Det är alltid lika mysigt att få ha sin familj omkring sig.







                                     

Inga kommentarer: