söndag 3 februari 2013

Ingen bättring på huvudvärken

Måndagen så var jag hos tandläkaren och Sophie gick till skolan med huvudvärk som vanligt. Tabletterna verkar inte hjälpa men de gör iallafall inte längre så att hon mår illa och känner sig yr.
Hon är nu uppe i 3 tabletter om dagen och hon ska fortsätta så.
Skolan går hon bara till på förmiddagarna och sedan ska hon vila på eftermiddagarna. Måndags eftermiddagen vilade vi båda 2 för jag var ganska öm och mörbultad i munnen.



Tisdagen så gick Sophie till skolan och hon har fortfarande ont i huvudet. Hon gick hem efter lunch och hade riktigt ont i huvudet så det blev till och vila och ingen vattengymnastik blev det.


Onsdagen hade vi tid på sjukhuset halv tio och Pelle skjutsade dit oss och vi spelade ett parti fia med knuff som Sophie vann och vid tio i tio fick vi gå in till läkarna. Det var Bengt, Pernilla och Inger som vi träffade och vi pratade om att medicinen inte hjälper och de är ganska så handfallna och vet inte riktigt vad de ska göra.
Bengt sa att vänster sida var det inte så lätt när man opererade utan kärlen var så tunna och gick sönder så man fick gör a lite mer där men man vet inte om det räckte. Han hade ett förslag som inte testats men han undrade om Sophie var intresserad av att testa det. Hon ska dricka rödbetsjuice i en vecka för i en studie har det visat sig att det kan få kärlen att öppna upp sig mer. Det kan vara värt att prova och det är ju inget som är farligt. Sophie ska nästa vecka skriva en smärtdagbok utan rödbetsjuice men med medicinen som hon nu tar + om hon motionerar och rör på sig. Veckan därpå ska hon skriva smärtdagbok igen men då dricka rödbetsjuicen och medicinen.
Rödbetsjuicen kan man beställa på nätet eller köpa på gym sa Bengt men skulle återkomma när han pratat med sin läkarkollega igen.


http://www.paleonordic.se/collections/beet-it-sports/products/beet-it-sport-stamina-pro-pack-8-x-7cl


Hon ska även göra en MR röntgen nu i februari för att de ska kunna se hur det ser ut. Angiografi vill de inte göra ännu men de har de i åtanken också. Pernilla gjorde en undersökning  och det visar sig att Sophie har lite sämre reflexer på höger sida och det är ju inte så kul. Vi frågade om flygning i sommar eftersom vi bokat hus på Sardinien och det skulle vara bra att få veta om det är ok för att kunna boka biljetter och JA vi kan flyga Sophie kommer att behöva ha syrgas men det är inga problem det går att lösa. Lyckliga ögon som tittar på mig känns bra att få se en glad tjej.
Sophie och jag tog bussen tillsammans och hon hoppade av i Slussen och jag fortsatte till jobbet. Givetvis funderar man nu på om hur utvecklingen kommer att bli och tänk om operationen inte lyckats? Sophie funderar ju själv och undrar om hon kommer att behöva opereras igen men det tror vi inte men om vi funderar så vad tänker inte Sophie?
Sophie åkte hem och vilade och jag jobbade på som vanligt.
På kvällen bokade vi flygbiljetter med SAS (vi vet att det går att flyga lätt med syrgas med dem)och vi kollade med Jossan som ska åka med om de var ok vilket de var så nu hägrar Sardinien för oss i juli.
Här ska vi bo i 2 veckor!
http://www.sembo.se/d/Accommodation/House/Popup/Details.aspx?HDetNum=ISD460&sembok=Y&fDat=2013-07-13


Torsdagen var det ingen skillnad på någon annan dag , det var huvudvärk och skola,jobb vardag med andra ord. Läxläsning efter maten och Emma förhörde Sophie om grekiska gudar.



Fredagen var Sophie i skolan till kl 13 och sedan en extra lektion med sina kompisar och sedan gick hon hem till Jossan och hängde. Vi åkte och handlade på kvällen och köptefärdig mat med oss hem riktigt slött men välbehövligt.

Helgen har avlöpt lugnt och stillsamt, vi städade på lördags förmiddagen och sedan på eftermiddagen så gick Pelle och Sophie på hockey för att se segeltorp spela mot Huddinge pojkar-99. Vi skulle ha middag på kvällen Jörgen,Ulrika och Ludde skulle komma och Ludde spelar i Huddinge och Sophie känner några killar i Segeltorp och när Sophie var lite typ 6 år spelade hon i Segeltorp i detta lag.
Vi åt sedan en smaskig amerikansk meny hamburgare,coleslaw,pommes frites,friterade lökringar och tillbehör och till efterrätt en fet sunday med diverse sötsaker.
En riktigt mysig kväll där Sophie,Emmaa och Ludde spelade spel och vi satt och pratade länge.

Nu idag så har Sophie varit iväg och shoppat en stund. Huvudvärken finns där och orken är inte på topp men hon är en tapper tjej som försöker leva så normalt som möjligt och vara som alla andra bara det att hon har en otrolig smärta.


1 kommentar:

Malin sa...

Hej Sophie och Lotta.
Elände med den där jäkla huvudvärken - intressant att juicen ska kunna göra skillnad - håller tummarna.
Jag tyckte iaf det var otroligt kul att läsa att Sophie får flyga i sommar - Jag är i Norge nu men om intresse och ork finns Sophie, kanske vi kan boka in en dejt i början av mars? Spinna vidare på drömmar och idéer. =) släng iväg ett mail till malin.hellqvist@hotmail.com =)
Stor kram till Er båda.
/ Malin Min Stora Dag.