måndag 11 februari 2013

en ganska aktiv vecka

Måndagen stannade Sophie hemma för huvudvärken var jobbig och hon var trött.Börjar ta på kroppen att hela tiden ha ont i huvudet tror jag.
Vila,tv och läxor var vad som stor på dagens program.

Tisdagen iväg till skolan halva dagen. Idag skulle även 50 kr lämnas för klättringen som går av stapel på onsdagen. Sophie packade även ner sina badkläder för hon ska iväg på vattengymnastik på eftermiddagen. Hon vilar en stund innan hon åker med Pelle till Karolinska för att träna. De ska även prata med Måns om massage och träning. Hemma så är Sophie riktigt slut och trött det är ju varmt i bassängen och rörelse är ju inget Sophie är riktigt van vid.

Onsdagen så var det dags för att åka med klassen och klättra på Karbinhuset vid Telefonplan. Sophie hyrde skor och började försöka att klättra men till hennes stora sorg så orkade hon inte. Hon klättrade lite men hela kroppen började skaka och hon blev jättetrött och ledsen. Hon fick titta på sina kompisar som klättrar och klarar allt som vanligt och återigen så blir det ju jobbigt för henne. Hon har det ju inte normalt men hon ska ha en eloge för att hon försöker och hon vill. Hon kämpar varje dag men sin huvudvärk och att vara så normal som möjligt, vad som nu är normalt....
En mycket trött och ledsen tjej som vi fick muntra upp på kvällen och återigen prata om tid,  tid som hon har svårt att förstå hur lång tid ska det ta att bli bättre?

Klättring

Torsdagen iväg till skolan halva dagen och det fungerar ganska bra i skolan. Hon kämpar på tappert som vanligt. Hem sedan för att vila för ikväll ska hela klassen iväg till Vårby bowlinghall för att äta och bowla. En glad och förväntansfull tjej åker iväg och ja bowling gå lite bättre men Sophie säger själv att hon suger på att bowla. Vi frågar om det var roligt och hon säger asroligt och tindrar med ögonen. En lyckad dag!



















Fredag väg till skolan och idag ville hon stanna lite längre. När hon kom hem vilade hon för ikväll var det dags att åter ge sig iväg på roligheter. Ina fyller år och hon ska ha tjejmiddag. Vi får en lugn kväll hemma och vid tiotiden började vi fundera på varför Sophie inte hört av sig vi ringde men hon svarade ju inte som vanligt. Hon ringde tillbaka och vi sa att det var nog dags att åka hem lite mutter blev det för tjejerna ville nog fortsätta ett tag till. Håkan och Pomme levererar hem Emma efter en hockeymatch i MB-hallen och kommer in en stund. Sedan så lägger vi oss alla ganska trötta faktiskt.

Lördag så ska kusin Vilgot komma hit och bo hos oss över natten. Vi går upp skapligt och så kommer Johanna, Ulf och Vilgot. De stannar en kort stund för att sedan åka hem för att göra sig redo för att gå på bröllopsfest. Pelle och jag få också göra oss iordning vi ska på 50 års fest. Emma och Sophie ska hjälpas åt och gosa men Vilgot vilket de klarar utmärkt. De äter mat ser på film och Vilgot får en socker chock så de får ha en dansstund för att kunna lägga Vilgot. Vi kommer hem till ett hem som det syns att vi har barn igen.....

Söndag går Emma upp med Vilgot vid 7 och vi andra kommer upp vid 9.30. Vilgot säger till mig att han ska ha pannkakor till frukost så det är bara göra amerikanska hallonpannkakor till hela konkarongen. Tjejerna och Sebastian tar Vilgot med sig ner till Långsjön för att mata fåglarna och sedan så är det dags att hälla ut alla leksaker och leka.
Bild: Favvo killarna påväg mot fågelmatning! ♥♡♥★


 Johanna och Ulf kommer på eftermiddagen och de stannar och äter söndagsmiddag med oss. Sebastian kommer hem och Emma åker hem med sin Sebastian till honom.
Sophie är blek och trött men det har varit en ganska aktiv vecka och nästa  vecka ska rödbets shootsen börja drickas vi tjuvstartade med en på söndagskvällen och om det var gott NÄ inte speciellt men vi tycker det ska bli spännande att se om det fungerar.


Bild: Tur att vi har tagit ner lite leksaker så kusinen har något o leka med! O vi oxå;)

Inga kommentarer: