söndag 20 januari 2013

livets normala lunk

Ja så har vi hamnat (äntligen) i en normalitet. Sophie går i skola halva dagarna.
Hon går i skolan på förmiddagen för att vi tror hon skulle sova bort dagen om hon började efter lunch. Tillbaka i att man går upp på morgonen och iväg och sedan hem för att vila. Vissa dagar så stannar hon lite längre och någon dag har gått hem med kompisar.

Huvudvärken finns där hela tiden och näsblod blöder hon ganska ofta.

Vi har nu fått igenom att läkarna ska skriva ett utlåtande för att vi ska ansöka om vårdbidrag vet inte om vi kommer att få det men vi har en mycket bra kontakt på Försäkringskassan som hjälper till och förklarar. Och jag skickade ju in en ansökan i september men vi valde att avvakta i 3 månader efter operationen för att se hur det blev. I och med att hon har konstant ont i huvudet så vet ju inte läkarna hur länge det kommer att kvarstå. Så nu får vi se hur det kommer att gå.

I veckan så var vi på middag hos mormor och morfar. De bjöd på hemlagad köttkorv och potatismos. Mycket gott var det och mysigt att träffa mor och far tycker jag.

Sophie hade även en test i matten och Sophie skrev ett A så hon var mycket lycklig och glad och satte upp det på kylskåpsdörren. Vi tyckte det var otroligt duktigt och det är ju bra för Sophies självkänsla att se att hon inte ligger efter för mycket. Hon har nu läxor och får jobba på precis lika mycket som alla andra i klassen. Det som är tråkigt är att huvudvärken tilltar när hon får koncentrera sig länge så hon klarar inte av att gå hela dagar ännu.

Nästa vecka så börjar sjukgymnastiken i varmvattenbassängen och då får vi se hur det kommer att vara med huvudet på kvällen.
Sophie är fortfarande trög på att gå och lägga sig det är ju inte fel att gå och lägga sig tidigt för att man ska orka med man behöver inte tvinga sig att vara uppe för att det är "coolt".


Inga kommentarer: