måndag 6 oktober 2014

En lugn helg

I fredags kom Jenna hit från Gotland. Hon skulle stanna över natten för att springa tjurruset i Södertälje. Denna är ju en stor förebild för och kompis till Sophie trots nästan 10 års åldersskillnad.
De fick varsin diagnos med ett par dagars mellanrum Jenna blev diagnostiserad med leukemi och Sophie med moyamoya. De började och har båda haft en tuff resa. Denna genomgick en benmärgstransplatation som lyckades. Förra året sprang hon tjurruset fast hon inte var helt återhämtad men det var något som hon hade som mål för att visa att hon kan och att hon minsann vunnit över sin cancer.
I år var hon inte lika taggad men skulle göra det ändå. Vilket hon gjorde och jag förstår inte grejen. Sophie och Sebastian var med nere och tittade på. Jenna åkte tillbaka på lördagskvällen och Sophie visade hemma.

http://www.tjurruset.se/start/

På fredagen var vi även en sväng till IKEA jag,Emma,Sophie och Jenna men de två sistnämnda lämnade mig och Emma för att träffa Sebastian och åka till en klädesaffär som Jenna gillar.
Fredagskvällen tillbringades hemma med spel (Idiotkunskap) god mat och skratt.
Pelle, jag och farmor Siv var på Fryshuset på lördagskvällen och såg Emma tillsammans med flera underbara,starka tjejer bli diplomerade. De har gått en ledarskapsutbildning som Fryshuset har tillsammans med Svenska Lottakåren som heter Mpower tjejer läs mer här och anmäl er.

http://mpowersverige.se

Stolt över Emma som gått den och blivit stärkt även om vissa saker fortfarande är obekväma så som behöva kliva upp på scen. Men alla gillar inte rampljuset och de gör mer i det tysta och dolda men ack så viktigt. Tjejerna visade upp sina projekt/idéer som de har gjort/arbetat med och fortfarande driver. Blir så glad och nyfiken på alla dessa fantastiska tjejer. Vilken kunskap och vilket driv det finns. Ett stort grattis till er alla!



Söndagen var lugn och skön. Emma och jag tog en tur i skogen och gick vilse för första gången på 23 år. Konstig känsla det var. Vi kom hem med lite svamp iallafall.


Sophie skulle träffa Vendela och sedan se på en match nere i Huddinge.
Pelle,Emma och jag åkte till Barkaby för att shoppa skjortor till Pelle.
Sedan avslutades söndagen med sedvanlig söndagsmiddag, Sebastian kom över som vanligt och det var trötta barn vi hade denna söndag.

Sophie har lite ont i lungorna så vi håller koll på det för det fungerar ju inte om hon ska sövas på torsdag. Lite nervös är hon och det förstår jag. Jag var där när hennes tryck föll förra gången hon gjorde detta och satt i soffan när personal kommer inspringande. Men de kommer ha koll denna gång hoppas vi på detta och vi har berättat om hennes farhåga.

Vi har nog löst veckan med att pussla ihop allt på bästa sätt så att det ska gå så smidigt som möjligt. Vi har koll på skolan även om hon känner sig stressad. Hon har sin nedräkning till Florida som är något hon verkligen ser fram mot.

Här ska vi bo när vi tillbringar ett par dygn ute på Key West




Inga kommentarer: