onsdag 13 augusti 2014

sommaren 2014

Oj nu ska jag försöka sammanfatta och skriva om flera månader och vad har då hänt.....

Sophie mår bättre och huvudvärken är nere på 7 på smärtskalan och hon verkar ha lärt sig att leva med den. Hon har dock de sista veckorna börjat klaga på att hon känner sig tung i huvudet och hon har varit extremt trött. Hon säger själv till nu och vi frågar inte så mycket längre hon har varit tydlig med att tala om för oss att hon väljer själv att berätta när något känns konstig.
Under sommaren hade vi ett samtal där Sophie berättade för mig att "Jag är inte rädd för att dö det är ni som är rädda, jag vill leva".
Jag kan säga att det tog hårt tag i mitt hjärta och kramade om det och jag grät floder och sedan bestämde vi att det är precis vad vi ska göra leva här och nu. Vi ska ta tillvara på varje sekund,minut osv men vi ska leva normalt vad det nu är.
Sophie fyllde 15 år den 9 augusti och hon ska vara som vilken 15 åring som helst. Hon ska ta moppekort i helgen och sedan kommer vi antagligen se mindre av henne. Och det är så det ska vara.

Sommaren hur har den då varit alldeles underbar precis som förhoppningsvis alla andra har haft i detta fantastiska väder som vi har haft förmånen att få ha. Sophie har varit på Gröna Lund med klassen, hon var på One Direction konserten och var överlycklig hon kom ganska nära scenen så hon fick några bra kort helst hade hon självklart velat bli fotad med dem men hon var nöjd och kom hem ordentligt uppjagad. Sedan var hon i Järvsö en vecka med sin farmor,farfar och kusinerna Rasmus och Moa.
Efter den veckan gav vi oss iväg på vår roadtrip i Europa. Vi var borta 23 dagar och var i Lübeck,Prag,Bratislava, Opatija, en tur till Sloveninen och Postojna grottorna,sedan så stannade vi till på 2 stora outlets i Tyskland för Sophie ville shoppa, vi kom dock fram till att det inte var så billigt och det är bättre att vänta till vi kommer iväg till Florida i jul (förhoppningsvis så kommer den resan att bli av).
Vi hoppade av Köpenhamn sista natten eftersom vi alla ville hem.

Bratislava


Kuthna Horâ
Prag

Pussgurka

Predjama Castle Slovenien

Opatija Kroatien


Lübeck

































Sophie och jag var hemma i 3 dagar och sedan åkte vi till vårt paradis på jorden Gotland. Vi åkte till mormor och morfar och vilade i 2 veckor nästan, ja vi tapetserade om i vårt lilla hus och gjorde några små utflykter.





Vale Gotland
Fårö






Nu är vi hemma igen och jag har börjat jobba 25% och det känns fantastiskt roligt men efter 3 dagar är jag helt slut men känner att det är nog nu med att vila. Kommer väl att orka mer allteftersom.

Vi väntar fortfarande på svar och har väl funderat mycket på vad som kommer att sägas men vi hoppas självklart på att det blir ett bra beslut. Har varit fundersamma på hur det kunde bli så olika svar från läkarna här i Sverige och vad Dr Khán i Schweiz sa. Svenska läkarna villinget göra medan Dr khan säger operation så ska bli väldigt spännande att se vad läkarna i Boston och Stanford säger med tanke på att dr Khan är utbildad av dem....

Idag har Sophie ingen bra dag hon ligger kvar i sängen och det är väl bra med tanke på att skolan börjar om en vecka. Har mailat skolan och bett om ett möte där vi lägger en plan för Sophie eftersom hon nu börjar 9:an och det är dags att börja tänka på gymnasium och vad hon vill läsa. Just nu är det Samhälle/Beteende som hon skulle vilja gå så nu håller vi tummarna att det ska gå.

Inga kommentarer: